можу - був "обичним українцем", а згодом (з кінця 15 - початку 16) з"явилась нагода самотужки побачити деякі процеси та події з середени, а в деяких навіть бути їх учасником. Багато з них в реаліях не так виглядають, як те собі уявляють "я просто обичний українець" - величезний обсяг роботи та зусиль ніхто не бачить, та і не потрібно їх показувати, бо дивляться на результат.
З часом я лише точно усвідомив, що вірити на слово нізя, особливо коли рвуть на собі патріотично вишиванку під патріотичним гаслом і там є слова "патріот, ветеран, доброволець, волонтер, допомагав армії, воював за Україну" - будучи учасником кількох подій я потім чув про перебіг подій зі слів тих, кому начебто розповідали учасники (але оповідач не знав, що він розказує саме учаснику)... ну зовсім не так як було в реаліях (м"яко кажучи).
Ще хочу сказати, в статуті не записано, що кожен солдат і офіцер має бути розумним - там люди з нашого суспільства і % зрадойобів та сонечок там такий точно (серед офіцерів теж є, але меньше, чим серед солдат) особливо коли людині бракує інформації + вона не може перевірити те, що вона отримала - починають збирати ху...ню і вважати то правдою.
Про вказані події з 92ю - кардинально поміняв думку після 2015, бо герой контрабасу, тоді ще полковник Ніколюк, робив справу лише в своїх інтересах. А потім в вузьких колах почали вспливати факти про те як цей герой проїбав роту та техніку... Потім довелось приймати участь на тому самому Фасаді та в інших місцях - було з цим порівняти, щоб зробити собі висновки. А результат керівництва Ніколюка в Десні, тобто в 169НЦ, зацементувало це рішення - мав нагоду порівняти до та після, причом отримував інформацію не з ФБ та ЗМІ.
З одним, достатньо відомим, порохоботом мені вже кілька років поспіль доводиться ділити харч, пайок, зброю, БК та обстріли - мабуть заразився.