Вбивцю з "Каравану" беркутівці ловили в селі під Києвом
Минув рівно тиждень після страшної трагедії в «Каравані», коли невідомий розстріляв трьох охоронців, а четвертого важко поранив, а в Києві не вщухає психоз - вбивцю з «Каравану» бачать скрізь: серед сусідів, у магазинах, метро, на вулиці. Перевіряють всі повідомлення - що надійшли в міліцію безпосередньо від жителів та через ЗМІ.
Перевірити довелося і дзвінок, що надійшов до редакції газети Сегодня: чоловік розповів, що вбивця з "Каравану" - його односелець.
Але їхати на затримання злочинця разом з міліцією чоловік відмовився. Повідомлення про ймовірного вбивцю редакція передала до карного розшуку з описами: «Підозрюваний хороший, добрий, ввічливий, живе з батьками, дружиною і дочкою в приватному будинку під Києвом».
На затримання імовірного вбивці виїхали три легковики з оперативниками і мікроавтобус з "Беркутом". На під’їзді до села до групи приєдналася ще місцева міліція - виявилося, їй потрібно було їхати в сільраду.
"Так люди вже говорять про це. Це ж наш Капелька, він копає колодязі, зараз я його позову", - сказав оперативникам голова сільради. Підозрюваний, сам нічого не підозрюючи, під'їхав на мікроавтобусі до сільради. Оперативники і озброєні до зубів беркутівці за три хвилини до цього зачаїлися в машинах, щоб не злякати чоловіка.
З появою Віталія Капельки все стало зрозуміло: його руки виявилися грубими і з мозолями, а у стрілка з «Каравану» вони «не робочі». Так і вираз обличчя у хлопця добродушний, особливо, коли усміхається. "Хлопці, це що, вас всіх сюди пригнали заради мене? Так ви б мені весь паркан знесли! Я його тільки поставив!" - звернувся до правоохоронців чоловік.
Коли йому показали фото злочинця, він усміхнувся: схожі, як дві краплі води. З Віталієм фотографувалися і оперативники, які зняли бронежилети, і односельці. Виявилося, що про стрілянину в "Каравані" він не чув: багато роботи, тому не до телевізора.
Зазначимо, з моменту вбивства в міліцію звернувся більше 30 людей, які «впізнали» вбивцю з «Каравану». Кияни вказували на 4 студентів, був серед «підозрюваних» юрист, а також кілька безробітних.