exigo писал(а):yellow писал(а):Ну що, формум живе?
Заряджатиму нову серію?
давай Равви́н

Ок, поїхали :)
Я вже починаю сушити собі міск за машину, з вами також поділюся :)
Через певний час планую повертатися додому (точну дату ще не знаю, як Батьківщина кликатиме)
Тому хочу вирішити питання з машиною, яку в подальшому користуватиму в Україні.
Наразі з того що я собі чітко уявляю по машині - це АВД і кліренс більший аніж у класичних седанів.
Вся реша - питання. З того що я не можу визначитись:
Дизель або електрика?
- Якщо дизель - везти з собою з Європи, або купувати в Україні?
З одного боку, в Україні досить великий вибір машин, але історія і реальність пробігу машини можуть викликати сумніви.
З іншого боку - купивши машину в Німеччині маєш практично гарантовану прозору історію машини і реальний пробіг, але також маєш головняк з розмитненням, плюс не факт що вартість машини в Європі+ розмитнення буде дешевше, аніж аналогічна машина в Україні готова, на Українських номерах.
-Якщо електрика, то тут фактично без варіантів: везти з Європи, оскільки розмитнення фактично безоплатне.
Але що з наявного тут на ринку? Наразі як варіант розглядаю дві опції б/у Тесла модел Х або новий VW ID.4. Завод дає гарні ціни на ID.4 у непоганій комплектації: 38 Кєвро, але звичайно з Теслою він не зрівняється.
До речі, друзі хто вже пересів на електричку, які враження від використання в Україні, чи достатньо зарядних станцій в Києві та на трасах, які взагалі зараз тенденції в електричок в Україні?
Все, виговорився :) Буду вдячний за змістовні поради.
"Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?"