Dr.House писал(а):Dragon писал(а):А це вже не торгівля на крові?!
Державна митна служба України повідомила про обсяг і ціну медичних масок, проданих за кордон, у тому числі до Китаю та Росії, в січні і лютому 2020 року, безпосередньо перед початком оголошеного в березні карантину. Про це Держмитслужба повідомила у відповіді на запит депутата Верховної Ради України Володимира Ар’єва (фракція «Європейська солідарність»).
Згідно з оприлюдненими даними,
за перші два місяці 2020 року Україна продала за кордон понад 500 тонн медичних масок.
«Україна продала Китаю 80 тон масок у січні-лютому. А потім завозила китайські в Україну у березні! Це як? Або дурість, або поклали різницю в кишеню», – написав у коментарі до оприлюднених документів депутат.
Ар’єв також вказав, що
до Росії було продано 18 тонн цього товару.
«Китаю продавали по 45 000 $ за тонну, Польщі по 18 700 $, а Росії найдешевше – лише по 3 300 $ або
по 25 копійок за маску»
З фотокопіями документів -
https://www.radiosvoboda.org/a/news-med ... 92830.htmlЯка цікава бізнец-модель -
під час війни ворогу засоби захисту дарувати

Лёша.Это не форум дальнобойщиков.Тутышние посты наврядли прочитают ЛПРы.
Віталю,
по-перше це не для ЗПРів пишеться, а для наших айронменів та інших ронінів, щоб вони зрозуміли що накоїли та вибачилися перед усіма доки ще є час
По-друге якщо навіть ЗПР не читає - цілком ймовірно йому настукають ЗЕботи
Он як на колегу вже настукали -
Український науковець і блогер Антон Сененко, який був співорганізатором акції протесту проти новопризначеного в.о. міністра освіти й науки Сергія Шкарлета, заявив, що до нього приходили зі Служби безпеки України...
https://hromadske.ua/posts/vidomij-ukra ... dili-z-sbuAnton Senenko
Ну що, друзі, сьогодні до мене в Інститут приходив куратор з СБУ.
Поспілкуватися про акцію протесту, що відбулася минулого четверга, проти вчорапризначено
го міністра.
Тобто прийшов не минулої п'ятниці, не в понеділок, а на наступний день після призначення.
Звісно, це збіг.
Вибачте, далі писатиму дуже стримано, бо нічого дотепного в цьому не бачу, а пишу з двох причин:
1. Я не давав жодних розписок, що не можу повідомляти своїх друзів і колег про надцікаве спілкування зі службою безпеки у свій неробочий день (так, у нас чотириденний робочий тиждень).
2. Передбачаю, що подібні візити відбудуться до інших учасників акції, тому друзі, головне - знайте, що Ви не самі. Повідомляйте мене будь-яким зручним для Вас способом, що до Вас теж приходили чи хтось має намір з Вами поспілкуватися.
Незалежно від того, чи ми знайомі, чи не знайомі.
Отже.
Куратор виявився дуже доброзичливим, якими вони зазвичай і бувають.
Його цікавили питання хто організатор акції, чи не сплачувалися учасникам акції за це кошти, хто ще був на акції з мого Інституту?
На це я йому принагідно повідомив, що у свій неробочий день (у день акції я взяв відпустку за власний рахунок у зв'язку з сімейними обставинами) я маю повне право приходити на акції, щоб висловити свою громадянську позицію, а хто там був з мого Інституту - відповісти не можу, бо практично всі були у масках. Про що я відкрито писав на своїй сторінці у фейсбуці.
На питання про гроші я відверто і щиро посміхнувся - бо про такі випадки мені нічого не відомо.
Ба більше, він спитав, чи можу я йому показати сторінку події у фейсбуці, завядки якій я дізнався про акцію.
Я йому зауважив, що кожен має займатися своєю роботою, тому він може підписатися на мене у фейсбуці та погортати мою стрічку, і взагалі бути в курсі про всі цікавинки навколонаукового життя в країні, в т.ч. про сьогоднішню акцію протесту та акцію протесту у вівторок, про які я теж дізнався з соцмережі.
Також було питання про те, чому я вирішив прийти на акцію протесту проти.... за всю розмову він жодного разу не назвав прізвище нового міністра. Я теж не буду, може це якесь табу.
Довелось розповісти про академічну доброчесність, питання плагіату, що моя громадянська позиція не дозволяє мені з цим миритися.
Шановний пан намагався поспівчувати, що реформа науки не вдалася, на що я йому чітко відповів, що до вчорашнього дня з нею все було гаразд.
А потім зробив йому міні-огляд історії питання - про Національну раду з питань розвитку науки і технологій, Науковий комітет, Національний фонд досліджень, суть реформи.
Про сканувальну тунельну мікроскопію теж розповів, про молекули і те, як робляться дослідження.
Не впевнений, що йому було цікаво, але я намагався популяризувати науку навіть за таких умов.
Було й дуже дивне питання - для мене основним є наука чи... оце усе ...(не знаю, що малось на увазі).
Відповів, що звісно наука, а науку можна творити лише в умовах академічної доброчесності, тому це все мене так і непокоїть.
Були питання про мою співпрацю з Прометеусом і міжнародними організаціями, його цікавили деталі про моїх знайомих закордоном, що могли лишитися після роботи у Франції, чи є в мене допуск (до всяких секретних штук).
Було видно, що знає він про мене багато, але от з прізвищем мого наукового керівника, наприклад, він схибив.
Зі свого боку я поцікавився, чому такий інтерес до моєї персони?
Куратор відповів, що нічого такого, це просто його робота і вони перевіряють інформацію про акцію протесту і чи немає там складу злочину по статті якійсь (чесно, не запам'ятав), а йому сказали (мабуть у службі, тобто мене там читають) , що я є людиною, яка багато чого знає.
На що я йому знову порадив підписатися на мене у соціальних мережах, бо все, що я знаю - я намагаюсь висвітлювати, коли є час.
Тому я тут зазначу, що радий новому підписнику і сподіваюсь, що мої дописи допоможуть боронити незалежність України.
Резюме.
По-перше, я дуже прошу вибачення у всіх в Інституті, хто був свідком цього візиту і кого це змусило хвилюватися та згадувати часи тотального контролю спецслужб над наукою.
Вчені пам'ятають. Вчені відчули. Вчені згадали. Вперше за не знаю скільки років.
Я бачив сьогодні їхні очі і розумів, що вони відчувають.
Той момент, коли мені перед ними було невимовно соромно, хоча я нічого такого не зробив.
Своїми діями чи бездіяльністю я жодним чином не хотів нікого змусити нервувати, але свою громадянську позицію висловлюватиму і надалі.
В неробочий час, звісно, та у відпустках за власний рахунок.
По-друге, вся ця ситуація - безвідносно до того, про що ми розмовляли, що мене запитували та що я відповідав - є жахливою сама по собі.
Сам факт, що у службі безпеки люди витрачають час на мою скромну персону свідчить про те, що щось в державі точно перескочило не на ті рейки.
Я зараз не буду давати жодних оціночних суджень, дякувати-дуже-дякувати і т.і.
Це все було смішно, допоки правила гри не змінилися.
Напрошується жарт про наукову інвестняню, але це не жарт.
Це нова реальність.
Тому, друзі.
Я дуже добра людина.
Всі, хто мене знає, можуть підтвердити, що я веселий, життєлюбний, хоча інколи в соцмережах я ще та скалка в одному місці.
Але.
Коли мій час забирають невідомо на що, витрачають нерви дорогих мені колег та друзів, а при цьому в державі повно більш серйозних проблем з компетенції служби безпеки (хоча не мені їх вчити, звісно) - це змушує мене максимально серйозно поставитися до потенційних загроз, як виникають для мого майбутнього у нашій країні.
Жартів більше не буде, шановні.
Хто і що б мені не казав - раніше такого не було.
Будемо.грати.за.новими.правила
ми.нової.реальності.
Тому, ще раз.
Повідомляйте про випадки "доброзичливого" спілкування з Вами, якщо спілкуєтесь - будьте максимально стриманими. Не забувайте про свої конституційні права на мирні акції протесту і не забувайте цим людям, які кажуть, що це просто їхня робота, популяризувати науку.
Якщо вони витрачають Ваш час даремно, то зробіть так, щоб хоча б вони збагатилися знаннями.
Схоже, настають ті найтемніші часи, за якими і буде світанок.
Загострення - це добре.
Ніхто не обіцяв, що буде просто.
Переможемо.
адпт. Друзі ,я вдячний всім за підтримку і таку кількість коментарів. Ввечері спробую на всі відреагувати.