Gosha писал(а):Dragon писал(а):Gosha писал(а):Dragon
Canton
вы вообще поняли про что я написал? про то что народ сначала ОБИЛЕТИЛИ на государственном уровне а потом еще и на растаможку развели, никто не говорит что бляховоды это сливки общества и да, скупой платит дважды, тупой трижды а лох платит всегда, но если-бы был адекватный закон о растаможке никакой проблемы небыло-бы в принципе. получается создали проблему-продали проблему. Охренительный правитель который не видит как его народ обилечивают на ярд долларов в год)) я не верю в такую бессознательность)
про то чтобы сделать растаможку от евро 4 и сделать акциз 5-7%+ 20% НДС разговоры были еще с 2015го года, но кому это надо когда здесь ярд проплывает))
Можно уточнити, який саме народ?
Бо наприклад я-народ, причому з небагатих прошарків, не побіг як останній йолоп купляти незрозумілу хрєнь.
І серед моїх друзів таких немає.
А серед моїх знайомих...
Знаю аж двох, один з яких відпочатку розраховував розмитнити потім, а іншій взяв виключно як тимчасовий візочок який не жалко потім пустити на запчастини.
Мені звісно не подобається вартість розмитнення взагалі але остання наприклад редакція закону дозволяла приганяти автівки 1990-х, що тут поганого?
Це не головна знову-таки проблема як на мій погляд
народ которым машина действительно нужна, не те которые стоят под радой на мерсах на бляхах а те кто на старых дизельных рено по селам передвигаются, я знаю намного больше, правда не среди друзей а среди нанимаемых работников.
я привез под растаможку за последние три года четыре машины, сейчас жду очередную, благо после каждого сезона могу себе позволить взять что-то посвежее.
последняя редакция закона делает стоимость акциза например на легаси выше ее стоимости в Е.С.
я против старого хлама на дорогах но не вижу проблемы например в легаси 2003-2005 го года но при цене такой машины в швейцарии например 1500-2000уе таможня на нее стоит 2500-2700уе, это ненормально.
это не проблема, это подход, создай проблему-продай проблему.
Відкрий auto.ria або rst, введи обмеження наприклад 3000$ та ховайся від потоку законних пропозицій автівок на усілякі смаки.
Я тебе запевняю, автівки 1990-х зустрічаються у досить непоганому стані та ще й навіть є в них деякий шарм.
На випереджаюче популістьське заперечення щодо бідних багатодітних інвалідів дитинства з двома лівими руками які не можуть заробити навіть на таке, можу запитати чи мають вони гроші на пальне, гуму та техобслуговування?..
Знову-таки чи це головна проблема під час війни, виводити валюту за кордон за імпортний автошрот?
Ти краще не відволікайся на дрібниці, почитай статтю канадського посла - там відповіді на основні твої питання

https://texty.org.ua/articles/102336/sh ... a-vashuka/
Продивися це, потім про щось говорити можна буде