Oleksii Tamrazov
19 год ·
#янеидиот
Про "перемогу".
Міністр:
"Остаточна ціна буде визначена найближчим часом після погодження змін до договору та узгодження нових кількісних показників в установленому порядку з Міністерством екології та природних ресурсів та іншими органами"
Я: "згідно закону про публічні закупівлі розділ 7 стаття 36, п.4 істотні умови договору про закупівлю не можуть змінюватися після його підписання до виконання..., крім випадків "узгодженої ціни в бік зменшення (без зміни кількості (обсягу) та якості товарів робіт і послуг)" - Не можна збільшити кількість автомобілів- це заборонено законом. Треба проводити нову процедуру.
Міністр про вимоги до авто:
• низький рівень викидів забруднюючих речовин в атмосферу, відповідаючий екологічному стандарту Євро-5;
Я: outlander PHEV- Євро 6, нащо тоді обрали?
Міністр: "пробігу на електричній батареї – до 52 км"
Я: До 52 км - це 2016 модельний рік, до 54 км- 2017.
Міністр:
"Така ціна (47000 $ без додаткових поліцейських спец опцій) буде безсумнівно оптимально конкурентоздатною та нижчою за ціну на подібну модель в країнах Західної та Центральної Європи, виходячи з комплектації поліцейського автомобіля Mitsubishi Outlander PHEV"
Я: Один автомобіль (мій) в Німеччині (з усіма податками) коштує 35 тис євро = 37000 доларів. Це на 10000 доларів дешевше від "переможної" ціни!
Міністр:
"А по друге, японська сторона враховувала більші, ніж у Європі ризики щодо гарантійного обслуговування автомобілів, зокрема використання їх в складних умовах поліцейської служби у регіонах з поганими дорогами, у зоні проведення АТО, у особливих режимах тощо. Погодьтесь – є велика різниця між експлуатацією власного авто на дорогах європейських міст та в напруженій службі поліції України!"
Я: Не погоджусь з цим. Як бути з тим, що інші моделі Мітсубіші в Україні коштують дешевше за аналогічні в Німеччині? Їх знімають з гарантії якщо їдеш в зону АТО?
Міністр:
"До того ж в нас поки ще немає розвинутої системи зарядних станцій для електромобілів, тому є риск, що Mitsubishi Outlander будуть іноді заряджатися в екстремальних умовах."
Я: Це що взагалі за аргумент?
Міністр:
"Нами проведено ґрунтовне опрацювання ланцюга «якість (комплектність) – ціна (складові ціни) автомобіля» у співставленні з автомобілем Mitsubishi Outlander PHEV у базовій комплектації, який реалізується споживачам в Німеччині (бо саме ціна у Німеччині чомусь стала прикладом для інсинуацій, що вони наполегливо поширювались у ЗМІ).
Слід враховувати, що у комплектацію автомобілів для Національної поліції України також включено цілу низку додаткових технічних функцій, які відсутні в базовій версії автомобілів для Німеччини, а саме :
а) обігрів сидінь.
б)захисний щит випускної системи (адаптація корпусу автомобіля до неякісного дорожнього покриття, пересіченої місцевості або бездоріжжя);
в) додатковий електричний обігрівач салону (дає можливість підігрівати салон під час зарядження згідно заздалегідь встановленій програмі/таймеру.
г) дистанційне вмикання та вимиканням таймеру зарядження / обігрівання з ключа"
д) додатковий кабель для зарядних пристроїв (для можливості підзарядки електричної батареї від звичайної розетки з напругою в 220 Вт)"
Я: Цього немає в підписаних договорах. (Пункти а,в,г), також, це може збільшувати вартість за Вашими ж розрахунками на 65000 грн (2400 доларів). Де ще 7600 доларів в порівнянні з моїм авто? пункт "д" не включався в розрахунки та порівняння цін.
Міністр :
"Крім того, автомобілі для поліції забезпечуються повним гарантійним обслуговуванням та ремонтом від сервісних служб дилерів (дистриб’юторів) Mitsubishi в усіх регіонах України протягом трьох років"
Я: В Європі 5 років гарантії, але машина всерівно дешевше.
Міністр, щодо додаткового навантаження на ціну:
"Гарантійне обслуговування протягом 3 років (40 000 грн.), витрат постачальника, пов’язаних з реалізацією договору (35 000 грн.)
Я: Не можна додавати гарантійне обслуговування до ціни, це безумовний обов'язок виробника. Витрати постачальника??? Це, мабуть, жарт. Адже в ціні враховані всі витрати та доходи імпортера та дилерів пов'язані з продажем.
По ітогу: озвучені майбутні ціни 49000 доларів (47000 доларів без спеціального обладнання)- завищені від реальних Європейських цін приблизно на 7500 доларів. І це не враховує 100% передплату яку здійснює МВС на 252 дня, та жодних знижок за 600-700 авто.
Ми не залишимо це так.
Має бути новий тендер без обмежень для іншіх виробників, де буде визначена конкурентна ціна.