Українська мова

Юмор, приколы, секс, искусство, философия, религия, выбор товаров и услуг, гороскопы, игры, политика

Модераторы: exigo, Andr3y

Правила форума
Уважаемые пользователи!
Пожалуйста, соблюдайте правила раздела. Просьба уделять особое внимание лексике и не использовать мат. Спасибо.

Сообщение ПуХ » Вс янв 11, 2009 21:59

Orest писал(а):ПуХ
а меня интерсуют слова на "украинском" языке "хворточка и фатит" неужели нельзя наоборот? :lol:

До твого відома хворточка на Українській мові буде калитка :wink:, слова фатит взагалі НЕ існує, а є слово досить :wink:

глубже копай.. именно такими, и похожими, пользуется в своем языковом обороте 80% граждан Украины общающихся на украинском языке. Именно по этому я подчеркнул что я за чистый язык..как русский так и украинский
  • 0

ПуХ

Сообщение Petrovich » Вс янв 11, 2009 22:33

Rul писал(а):Отож закликаю всіх до єднання і порозуміння. Щиро бажаю всім злагоди і достатку.
Виртуально обнимаю клубней со Львова, Донецка, Крыма, Киева, Луганска, Днепропетровска, Ивано-Франковска и с других городов, поселков и сел нашей страны.

+ 1000 000 000 :friends: :beer:
  • 0

Слава Україні!
097 594 10 97 Євген
Petrovich

Сообщение Dragon » Вс янв 11, 2009 23:21

Petrovich писал(а):
Rul писал(а):Отож закликаю всіх до єднання і порозуміння. Щиро бажаю всім злагоди і достатку.
Виртуально обнимаю клубней со Львова, Донецка, Крыма, Киева, Луганска, Днепропетровска, Ивано-Франковска и с других городов, поселков и сел нашей страны.

+ 1000 000 000 :friends: :beer:

+10 в 100 степени! :-D
  • 0

Останній дракон ;) :uaflag4:
Dragon

Сообщение EdJ » Пн янв 12, 2009 11:07

Orest
идиоты есть везде и по кучке субарастов судить о всей нации, как минимум слепо. Все смеются с соседей и обзывают их, это вроде французской шутки : "в групповом сексе бельгиец занимается сексом только со своей женой", американской "канадцы занимаются сексом по-собачьи для того чтоб хоккей удобнее было смотреть"... Говорят и не такое.

А я в слове "Користь" вижу небольшое сходство со словом "Корысть", которое имеет немного другое значение :wink:

Присоединяюсь к ПуХу, я уважаю оба языка, но если они чистые, а не хрен знает что.
  • 0

Здесь могла бы быть ваша реклама
EdJ

Сообщение Polar » Пн янв 12, 2009 12:54

Orest писал(а):ПуХ
а меня интерсуют слова на "украинском" языке "хворточка и фатит" неужели нельзя наоборот? :lol:

До твого відома хворточка на Українській мові буде калитка :wink:

А часом не "кватирка" ? :oops:
  • 0

Українська - зе бест!
----
Админ - он бдит!
PS: Правда, как-то незаметно
Polar
Исчезающий Легасианец

Сообщение Mad Max » Пн янв 12, 2009 13:17

manusman писал(а):я не против украинского языка, но есть вопрос: кто будет следить за чистотой речи?
потому что добавление к русским/английским словам украинского окончания - это не украинский язык
как до сих пор для меня остается загадка каким образом листопАд превратился в листОпад и др.

ААА!! я понял фишку-
1. це щоб суворі модери не могли відрізнити де ми тут флуд і мат розводимо, а де "пишемо вірно і з каліграфичним друком"
2. щоб наші російські колєгі ничьо не зрозуміли в нашому форумі, а ми в їіхньому да.
:lol: :lol:

Як 11 років тому казав мені один ДАІ-шник на Львівському КПП- "це дуже добре, що деякі східні регіони починають розмовляти хоча ще й ломаною, але вже українською мовою!"

А як буде українською "З.Ы." та "красавчег" :lol:

Досі не можу збагнути, чьому за Карпатми кажуть не "сірник" а "спичка" :roll: Це як про "зупинку". :D
  • 0

Mad Max

Сообщение Rul » Пн янв 12, 2009 15:01

Mad Max писал(а):А як буде українською "З.Ы." та "красавчег" :lol:

та що ж не ясно - красунчег.
  • 0

мы ж не гангстеры какие, мы-цивилизованные бизнесмены...
Rul

Сообщение Патвора » Пн янв 12, 2009 15:09

У мня прабабушка, прадедушка, дедушка и бабушка по отцу с Луганской области, коренные..., Сватовский район (север Луганщины)...
так вот - в селах там, т.е. где сохраняется дольше историчность, - так там разговаривают на украинском языке
мой батя разговаривал на украинском языке, как тока после подлодки на флоте пошел учиться и уехал в город Северодонецк - стал по-русски говорить, особенно когда продвигать по заводу и горисполкому начали
но когда приезжал к бабушке и деду - автоматически возвращался к родному украинскому языку
сейчас када бате покуй все эти советские заморочки и единый партийный язык - он говорит на родном языке

вот такие пироги

я и мой старший брат уже с нуля как истинна гарадские были вырощены на русском языке, ессно
хотя в селе у деда спокойно шпрехали на украинском
  • 0

Патвора

Сообщение Orest » Пн янв 12, 2009 16:34

Mad Max
Досі не можу збагнути, чьому за Карпатми кажуть не "сірник" а "спичка" :roll: Це як про "зупинку". :D

Ти забув, що вони там щей по Угорськи розмовляють :D , недавно їздили з знайомим на Закарпаття за машиною на завод Шкоди (в період кризи :lol: ) то нам мову відняло бо практично 90% розмовляє на Угорській, а з нами на російсько-українській (суржиком одним словом) нонсес :o
Polar
А часом не "кватирка" ? :oops:

А парасоля чи зОнтік на українській буде розчипірка :D

Патвора

Розкажу тобі таку штуку, що мій батько і його рідний брат не могли зразу поступити в інститут бо як виявилось, що мій дід був в УПА, а це означало хрест на всьому, хрестили їх і мене в дома бо церква була заборонена!, і вже пізніше коли мій батько працював його на роботі звинувачували в тому, що він ходить до церкви %)
А мого діда добрий дру взагалі відсидів 8 років в тюрмі за те, що в нього в дома знайшли літературу на Українській мові %) І тут можна ще багато наводити прикладів, які мені доводилось чути, але не в тому річ :wink:. Головне, щоб ми могли себе самоствердити як Українці перед самими собою і перед нашим коханим братом, а не вести дискусію хто на якій мові розмовляє :wink: , як я вже вище говорив це питання є другорядним на сьогоднішній час :wink:
Одже нєхуй займатися анонізмом! :ROFL:
  • 0

My WRX f@cks your STI ...:)
Архітектурні проекти всі види під будівництво
Orest

Сообщение M@RseL » Вт янв 13, 2009 00:01

Хворточка --- по укр. це Кватирка, а не калітка.
Калітка - це по укр. Хвіртка.

По темі. Вдома спілкуюся українським суржиком. В оточенні переважно також. А тут легше спілкуватися російською. Незнаю чому, але легше.

п.с. А ви знаєте, як об"єднати Україну?
треба загорнути Дніпро)
  • 0

M@RseL

Сообщение Толяныч » Вт янв 13, 2009 01:10

бензоед писал(а):украiнцi завжди були волелюбними та непокiрливими, iх часто брали в полон, але i там вони не працювали! :lol:

о це так :lol: :lol: :lol:
жжоте сударь!!!
ув. одноклюбці прошу вашого на то погодження спілкуватися тута вражиською москальскою мовою з тим щоб увести віроятного ворога усій держави нашої у оману... щоб кацапська нечисть мала таку думку ніби то на україні живуть люди які розмовляють тільки українською... тоді вони будуть думати що нас дуже дуже багато сильно злякаються и знову включать газ, бо холодно дуже... навіть під стільцем звідки вам й пишу :D

жжоте уже третью тему...
1) про физкультуру
2) про виски
ну и эта тоже ничего так :lol: :lol:
  • 0

ПОЛНОПРИВОДНЫЙ ВНЕДОРОЖЕНИК - КАК ЛЮБОЙ МУЖИК :)

ЕСТЬ ТАКАЯ ТРАВА - СУБАРУ..... =)
Толяныч

Сообщение Petrovich » Сб янв 17, 2009 12:35

Rul писал(а):

Тупо один москальський варіянт "красавчег" в мелодійній українській мові може звучати по різному, наприклад: красунчик, красава, красавела, красень, красуля, красапета і так далі... І це стосується всіх російських слів. Недарма українська мова вважається другою по мелодійності, після італійської, в Світі. І ще одне, українська мова більш м'яка, не так ріже вухо, як російська. :pardon:
  • 0

Слава Україні!
097 594 10 97 Євген
Petrovich

Сообщение Dragon » Вс янв 18, 2009 00:13

Petrovich писал(а):
Rul писал(а):

Тупо один москальський варіянт "красавчег" в мелодійній українській мові може звучати по різному, наприклад: красунчик, красава, красавела, красень, красуля, красапета і так далі... І це стосується всіх російських слів. Недарма українська мова вважається другою по мелодійності, після італійської, в Світі. І ще одне, українська мова більш м'яка, не так ріже вухо, як російська. :pardon:

Так это факт!
Это все литераторы и искусствоведы замечают - вплоть до большей лёгкости литературного изложения на украинском!..
  • 0

Останній дракон ;) :uaflag4:
Dragon

язык

Сообщение Олег UF » Сб фев 28, 2009 23:40

а я свами дорогие форумчане в корни не согласен! я всю свою сознательную жизнь живу в городе Харькове, и все это время разговаривал на русском языке и отец и дед мой разговаривали на русском языке и тут на тебе!!!! почему я должен этот весь маразм терпеть? когда включаешь телик ,а там русскоязычная передача ЗАКАДРОВО переводится на украинский язык!!! :evil: В жопу страну которая не оставляет своим гражданам право выбора! это единственная страна в мире, в которой все разговаривают на одном языке,а писать все бумаги и документы ЗАСТОВЛЯЮТ на другом языке. почему всю жизнь разговаривая на русском языке я должен смотреть фильмы и передачи на СУКА украинском БЛЯ языке? А как-же сила русского сука мата? на украинском языке так ху... выскажешся. так что ЗВЫНЯЙТЕ.
  • 0

Если захотеть - то у своих ног можно положить любую девушку! Главное точно попасть в челюсть.
Олег UF

Сообщение Orest » Вс мар 01, 2009 12:50

и все это время разговаривал на русском языке и отец и дед мой разговаривали на русском языке

Ну і гріш вам ціна, що проживши стільки років на УКРАЇНІ говорите по РОСІЙСЬКИ і не намагаєтесь навіть слухати УКРАЇНСЬКУ %)
почему я должен этот весь маразм терпеть?

Та бо ти в УКРАЇНІ живеш і мова тут УКРАЇНСЬКА.
Ти в назву держави вчитайся і зрозумієш яка тут мова правильна :fool:
  • 0

My WRX f@cks your STI ...:)
Архітектурні проекти всі види під будівництво
Orest

Пред.След.

Вернуться в За жизнь и обо всём