Моніторю форум на цю тему давно, але питання для себе ще не з'ясував. Тому по порядку :
Машина 2007 року. Купив на 131к. За рік наїздив до 144к. Сам в амортах нічого не міняв, до мене теж наврядче...
Коли купував вже казали, що передній потік трохи... Підвіска пробивалась, але менш більш терпимо... не дуже часто
Зараз же почала пробиватись на середніх ямах і нерівностях...буває зразу обидва колеса - наприклад на стиках перед заїздами на міст і т.д....
На СТО задав це питання - сказали : "ну звісно, з потікшими амортизаторами...."
Дійшов висновку про заміну.
Тепер питання що конкретно замінити і на які комплектуючі.
ПРИОРІТЕТИ по мірі зменшення важливості :
1) Надійність, довговічність - найвищий приорітет
2) Керованість машини - стиль їзди завжди стриманий, багато по трасі, але хочеться, щоб машина в поворотах була керована і стабільна, в принципі, як зараз на стоці, але щоб не менше. Те саме на швидкості більше 120... - середній приорітет
3) Комфорт - теж важливо, але перші 2 важливіше

Ще хочу відмітити якісь неприємні відчуття на швидкості більше 120-130 - якісь легкі , наче, повилювання машиною вліво - вправо. Наче від сильного вітру, але в безвітряну погоду теж буває. Їду їду все добре....потім таке коливання ..раз..два....знов все добре... Це пов'язано з амортизаторами ? Задніми ? Розвал робив недавно...
На зад теж розглядаю варіанти заміни. Але зад не пробивається. Порівнювати нема з чим. Бентежить тільки ця проблема з повилюваннями.
Тепер питання :
1) Передні аморти які ? Знайшов на форумі у людини оригінальні. Є аргументи за \ проти ?
2) Передні пружини ? Звісно зручно поміняти разом з амортизаторами ? Варто ? Що дасть ? На які?
3) Зад ? Міняти ? На сто буду просити щоб подивились чи потекли....Можу сам подивитись .... я зможу об'єктивно пез підйомника ?
Надибав оригінальні і більштейн ? Що вибрати ? за\проти ?
4)Зад пружини ?
5) Що крім амортизаторів\пружин ще треба\було б не погано зробити відразу ?
Всім зарані дякую за допомогу !